Meer winst voor McDonald's

OAK BROOK - McDonald's, 's werelds grootste fastfoodketen, heeft in de eerste drie maanden van dit jaar een nettowinst geboekt van 762,4 miljoen dollar. Dat komt neer op een winststijging van 22 procent ten opzichte van een jaar geleden. De omzet steeg met 11 procent naar 5,46 miljard dollar. Dat maakte het concern vrijdag bekend.

De onderneming uit Oak Brook, Illinois, profiteerde onder meer van een sterke verkoop van haar nieuwe Chicken Wrap. Ook andere nieuwe producten, zoals een sterkere koffiesoort, verkochten goed.

De wereldwijde verkoop bij McDonald's-restaurants steeg in het afgelopen kwartaal met 6,3 procent. McDonald's heeft een overeenkomst gesloten voor franchise van bijna 1600 vestigingen in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.

De Zuid-Amerikaanse ondernemer Woods Staton neemt de zaken over. McDonald's ontvangt ongeveer 700 miljoen dollar in contanten voor de vestigingen.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie