ZEIST - Het pensioenfonds PGGM heeft in het eerste kwartaal een rendement van 2,1 procent, ruim 1,7 miljard euro, behaald. De investeringen in durfkapitalisten groeiden met 6,6 procent het sterkst. Dat maakte het pensioenfonds voor zorgpersoneel donderdag bekend.

De dekkingsgraad kwam uit op 138 procent, een stijging van 4 procentpunten ten opzichte van eind vorig jaar. De dekkingsgraad weerspiegelt de mate waarin pensioenfondsen kunnen voldoen aan toekomstige verplichtingen. Het belegd vermogen steeg van 80,6 miljard naar 82,8 miljard euro.

Dekkingsgraad

Vorig jaar heeft het pensioenfonds de uitkeringen korte tijd niet geïndexeerd, ofwel gerepareerd voor prijsstijgingen. Het pensioenfonds wil dat alsnog doen als de dekkingsgraad de 150 procent bereikt, zei een woordvoerster. PGGM kan niet zeggen wanneer die grens wordt bereikt.

PME, het bedrijfstakpensioenfonds voor onder meer de metaalindustrie, zag de dekkingsgraad in de eerste drie maanden van dit jaar met 1 procentpunt stijgen tot 130 procent. Het rendement kwam in het eerste kwartaal uit op 0,6 procent, zo liet het donderdag weten. Het pensioenfonds heeft een belegd vermogen van 20,8 miljard euro.