AMSTERDAM - Op het Damrak zullen de indices donderdag naar verwachting lager van start gaan. Op Wall Street bereikte de Dow Jones-index een recordhoogte terwijl de Nasdaq een verlies boekte.

Op Wall Street tilden opbeurende cijfers van JP Morgan Chase en een order voor Boeing de Dow Jones-index naar het hoogste niveau ooit. De technologiesector stond daarentegen onder druk na slecht ontvangen kwartaalcijfers.

Opnieuw dook een bericht in de media op over de overnamestrijd rondom ABN AMRO. The Wall Street Journal schrijft dat Barclays steun heeft gekregen van onder meer de Spaanse bank Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), Bank of America en de Franse bank BNP Paribas.

Deze banken zijn volgens de krant ofwel tegen het bod van het consortium van Royal Bank of Scotland ofwel bereid om onderdelen van ABN AMRO te kopen indien Barclays deze zal verkopen.

BinckBank

Op Beursplein 5 kwam BinckBank voorbeurs met kwartaalcijfers naar buiten. De internetbank heeft over het eerste kwartaal van 2007 een nettowinst behaald van EUR 6,9 miljoen, tegen EUR 6,1 miljoen een jaar eerder. Het aantal transacties steeg op jaarbasis met ruim 36% tot 744.200, dankzij het gunstige beursklimaat en een toenemend aantal klanten.

Sligro, eigenaar van de gelijknamige groothandel in levensmiddelen, kwam met een trading update. Het bedrijf gaat ervan uit dat in het eerste halfjaar van 2007 de nettowinst van EUR 21,8 miljoen van het eerste halfjaar van 2006 zal worden overtroffen. De autonome omzetgroei van Sligro Food Group in het eerste kwartaal beliep ruim 6% en lag daarmee op een hoger niveau dan verwacht.

Biotechnologiebedrijf Galapagos heeft een nieuw contract gesloten met Brits-Zweedse farmaceutisch concern AstraZeneca. De totale waarde van het contract voor Galapagos bedraagt EUR 620.000. De servicedivisie van Galapagos gaat onder meer biologische ondersteuning leveren aan AstraZeneca.