AMSTERDAM - BinckBank heeft over het eerste kwartaal van 2007 een nettowinst behaald van EUR 6,9 miljoen, tegen EUR 6,1 miljoen een jaar eerder. Dat heeft de internetbank vrijdag bekendgemaakt.

Het aantal transacties steeg op jaarbasis met ruim 36% tot 744.200, dankzij het gunstige beursklimaat en een toenemend aantal klanten.

BinckBank spreekt van het beste kwartaalresultaat sinds 2004, het jaar waarin Binck en het voormalige AOT samengingen. Het eerste kwartaal is een traditioneel sterke periode voor BinckBank. Het bedrijf stelt positief gestemd te zijn over de financiele ontwikkelingen voor de rest van het jaar. Bovendien verwacht BinckBank over 2007 een positief resultaat te behalen in Belgie.

Frankrijk

Alle bedrijfsonderdelen droegen positief bij aan het resultaat over de eerste drie maanden. De werkzaamheden voor het opstarten van activiteiten in Frankrijk liggen volgens BinckBank op schema. In de tweede helft van 2007 verwacht de onderneming dan ook de eerste transactie in Frankrijk.

BinckBank laat verder weten de obligatie-activiteiten te verzelfstandigen. Dit besluit volgt op het bij de jaarcijfers aangekondigde onderzoek naar de verzelfstandiging van de Trading-divisie.

Vennootschap

Het bedrijf verwacht dat de 'obligatie Trading activiteiten' in het derde kwartaal in zelfstandige vorm worden voortgezet in een nieuw op te richten vennootschap. BinckBank neemt een belang van 35% in deze nieuwe vennootschap.

"In de nieuwe hoedanigheid zal zo veel mogelijk gebruik worden gemaakt van de ondersteunende diensten van BinckBank en zal de infrastructuur waar mogelijk worden gedeeld", zo laat de onderneming weten. Per saldo zal de lastenstijging voor de overige bedrijfsonderdelen ongeveer EUR 250.000 per jaar bedragen.