AMSTERDAM - Tata Steel gaat, om de acquisitie van het Brits-Nederlandse Corus te financieren, een claimemissie doen en een converteerbare lening uitgeven. Dat schrijft Tata dinsdag in een persbericht naar aanleiding van een bestuursvergadering.

Het bedrijf biedt 1 aandeel aan voor iedere vijf aandelen tegen een koers van 300 rupees per aandeel. Daarmee zou het bedrijf 36,55 miljard rupee (862 miljoen dollar) ophalen.

Verder wil het bedrijf een claimemissie doen van een converteerbare lening in een verhouding 1 voor 7 met een couponrente van 2 procent. Met deze uitgifte verwacht het bedrijf ongeveer 43,50 miljard rupee of 1 miljard dollar op te halen.

Biedingenstrijd

Tata Steel won in januari de biedingenstrijd rondom Corus van zijn Braziliaanse rivaal CSN in een veilingprocedure. Tata Steel bood 608 pence per aandeel in contanten, terwijl het bod van CSN bleef steken op 603 pence.

Door de combinatie Tata Steel en Corus ontstaat het op vier na grootste staalbedrijf ter wereld met een productie van 27 miljoen ton staal in 2007 op een pro forma basis. Het nieuwe staalbedrijf heeft in totaal 84 duizend mensen in dienst. Het bestaande topmanagement van Corus zal aanblijven in de nieuwe organisatie.