Reed Elsevier is 'goed op weg' om de doelstelling van een groei van de aangepaste winst per aandeel van minimaal 10% in 2007 waar te maken.

Dat schrijft de uitgever dinsdag in een trading update. De verkoop van de onderwijstak is niet meegerekend.

Bij de presentatie van de jaarcijfers maakte Reed Elsevier bekend de onderwijsdivisie Harcourt te willen verkopen. De opbrengst van de verkoop wordt volgens plan aan aandeelhouders uitgekeerd.

Volgens de uitgever verloopt het verkoopproces voor Harcourt Education 'bevredigend'. Reed Elsevier verwacht dat de verkoop gedurende de tweede helft van 2007 zal zijn afgerond. De uitgever heeft UBS in de arm genomen om de verkoop te begeleiden.

Harcourt General

Reed Elsevier bracht eind 2000 een bod van USD 4,5 miljard uit op de Amerikaanse uitgever Harcourt General en rondde de overname in 2001 af. De divisie Higher Education en een aantal activiteiten op het gebied van Corporate en Professional Services verkocht Reed Elsevier destijds door.

Harcourt Education staat nu voor USD 2,5 miljard in de boeken.

De resultaten van het gehele uitgeefconcern liggen dit jaar vooralsnog in lijn met de eigen verwachtingen, zo bleek dinsdag verder uit de trading update. De handelsomstandigheden zijn sinds de publicatie van de voorlopige jaarcijfers 'weinig gewijzigd'.

Jan Hommen, chairman bij de uitgever: 'De vooruitzichten voor de lange termijn voor Reed Elsevier zijn veelbelovend. De digitale horizon blijft zich verbreden en Reed Elsevier is goed gepositioneerd.'