De politieke partij Steenbergen Anders wordt aan het eind van de huidige raadsperiode opgeheven. Dat is op 17 oktober besloten tijdens een algemene vergadering van de partij, is maandag naar buiten gebracht.  

Steenbergen Anders is een partij die bijna twaalf jaar geleden werd opgericht als protestpartij.

"Steenbergen Anders heeft invloed uitgeoefend op de behandeling van een aantal complexe dossiers, waaronder het nieuwe gemeentehuis en de aanleg en het traject van de A4. Ook heeft Steenbergen Anders met succes voorstellen gedaan op het gebied van bestuurlijke vernieuwing", aldus de partij.

De partij heeft nu echter besloten om ermee te stoppen, omdat de heikele thema's die destijds speelden zijn afgewikkeld. De partij doet dus niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

Inzetten

"Zowel fractievoorzitter Tim Huisman als burgerraadslid Theo van Es zullen zich zowel binnen als buiten de raadszaal tot aan de verkiezingen volledig blijven inzetten. Hierdoor maakt de partij haar beloften aan de kiezers en leden waar."

Burgerraadslid Theo van Es maakte onlangs bekend dat hij zal overstappen naar de VVD en zich als kandidaat verkiesbaar stelt.