Gemeente Steenbergen moet nog zestien statushouders huisvesten

De gemeente Steenbergen moet nog zestien statushouders huisvesten. Daarmee heeft de gemeente de achterstand die zij vorig jaar heeft opgelopen met betrekking tot het huisvesten van statushouders al voor een groot deel ingelopen. 

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

De gemeente Steenbergen begon het jaar niet goed, omdat er nog 25 asielzoekers met een vergunning gehuisvest moesten worden bovenop de halfjaarlijkse taakstelling.

Ieder halfjaar krijgen gemeenten in Nederland vanuit de Rijksoverheid een taakstelling opgelegd voor het aantal asielzoekers met een verblijfsvergunning zij moeten huisvesten in hun gemeente. Wordt dit aantal niet gehaald, dan schuift het door naar het volgende halfjaar en dat zorgde er dan ook voor dat de gemeente Steenbergen dit jaar begon met een achterstand van 25.

Taakstelling

Daar kwam een taakstelling bovenop van achttien statushouders. Bij elkaar opgeteld zorgt dat voor een totaal van 43 mannen, vrouwen en/of kinderen die een huis toegewezen moesten krijgen in de gemeente Steenbergen. Maar, in de eerste helft van 2017 heeft de gemeente Steenbergen al 35 mensen kunnen huisvesten, waardoor een achterstand overbleef van acht statushouders.

De taakstelling voor het tweede deel van 2017 bedroeg veertien waardoor er dit jaar nog 22 verblijfsplekken gecreëerd moeten worden, maar inmiddels zijn er alweer acht mensen naar een woning begeleid.

Lees meer over:
Tip de redactie