Hekkensluiter van het braderieseizoen is traditiegetrouw de tweedaagse braderie in Tholen. Een overzicht van het evenement. 

Al op vrijdag 25 augustus kan men struinen tussen de kramen en genieten van live optredens en ook op zaterdag worden de nodige bezoekers verwacht voor een ouderwets gezellig dagje op de braderie. Met een kermis, kinderbraderie en helikoptervluchten belooft het een succesvolle editie te worden.

Het parcours loopt net als voorgaande jaren vanaf de Eendrachtsweg, Botermarkt, Kerkstraat, Molenvlietsestraat tot aan de Regentessestraat, Markt, Stoofstraat, Hoogstraat, Dalemsestraat en de Bebouwdendam.

De braderie start al op vrijdag om 13.00 uur en stopt om 21.00 uur. Op zaterdag begint de braderie al om 09.00 uur tot 19.00 uur. Tal van lokale ondernemers zetten hun kramen buiten tijdens dit weekend met speciale aanbiedingen voor de braderie. De Thoolse ondernemers worden daarnaast aangevuld met collega ondernemers vanuit de wijde omgeving.

Nieuw dit jaar is de komst van Prince Helicopters. Vanaf de Oesterputten is het op zaterdag mogelijk om een rondvlucht te maken. "Vanwege de grote belangstelling wordt vooraf inschrijven aan de Oesterputten aangeraden."

Kinderbraderie

Wegens groot succes is de kinderbraderie dit jaar, net als vorig jaar, weer op de nieuwe plaats. Aan het eind van de Molenvlietsestraat vanaf de Regentessestraat tot aan het Bolwerk en in de Regentessestraat vanaf de Molenvlietsestraat tot aan de Plantagestraat kunnen de kinderen op zaterdagochtend om 09.00 tot 13.00 uur hun spulletjes uitstallen.

De kinderbraderie is specifiek voor kinderen tot twaalf jaar die hier hun boekjes en speelgoed willen verkopen om een zakcentje te verdienen. "Het is een kinderbraderie en geen rommelmarkt, dus geen verkoop van huisraad", aldus de organisatie. De niet verkochte handel moet daarom ook na afloop weer mee naar huis genomen worden.

"Het zou fijn zijn als de bewoners van deze straten de auto’s even ergens anders willen parkeren tijdens dit weekend." De kinderen kunnen na afloop meteen hun centjes weer uitgeven als ze dat willen. Aan de markt tegen de Rooms-Katholieke kerk staat al sinds jaren de Minicars van Ton Roels en aan de haven staat natuurlijk weer een kermis.

Parkeren

Bezoekers van de braderie kunnen gratis parkeren bij de Oesterputten en aan de Zoekweg. Mochten er toch te weinig plaatsen zijn, dan kan men altijd nog parkeren bij het oude C1000-terrein. De invalidenparkeerplaats is bij de rotonde aan de Eendrachtsweg.

"Op het braderieparcours geldt ook dit jaar vanaf donderdagmiddag 16.00 uur een totaal parkeerverbod. De wegen worden vanaf dit tijdstip afgesloten en er mag geen enkele auto het braderieterrein op komen. Dit zal vanwege de veiligheid streng gehandhaafd worden. Liever niet, maar zo nodig met de wegsleepregeling."

Organisatie van de Thoolse braderie is in handen van Euromarkt Sint Christoffel uit Ossendrecht.