Verspreid door de gehele gemeente Tholen vinden in de week van 2 tot en met 9 september 2017 verschillende activiteiten plaats in teken van de Oosterscheldeweek. 

Nationaal Park Oosterschelde organiseert die week alweer voor de negende keer.

"De ludieke openingshandeling wordt verricht door gedeputeerde Carla Schönknecht van de Provincie Zeeland, Burgemeester Marcel Delhez van Noord-Beveland en Nationaal Park voorzitter Siebe Kramer." De start is dan wel op Noord-Beveland, maar ook in de gemeente Tholen is er van alles te doen.

Je kunt tijdens de Oosterscheldeweek mee vogels kijken met een expert in de Scherpenissepolder, er is een natte laarzentocht in de schorren en slikken van Sint-Annaland, er zijn extra veilingen bij de Streekproductenveiling en bij de Grevelingendam kan je op zoek naar het zeldzame groot zeegras.

Ook op culinair gebied valt veel te beleven door heel Zeeland: zo is er tijdens de week een streekproductenmark in Yerseke, een wild wier safari op Neeltje Jans en kunnen deelnemers op diverse locaties genieten van Zeeuwse zilte zaligheden of meedoen aan een proeverij van Zeeuwse oesters.

Live meekijken

Daarnaast installeert het Nationaal Park Oosterschelde (NPO) camera's in de Oosterschelde, zodat men binnenkort 24 uur lang kan kijken naar beelden uit het water. 

Het streamen gebeurt in het kader van de Oosterscheldeweek. Als alles meezit zijn de beelden vanaf zaterdagmiddag 2 september een etmaal lang te zien.

Het onderwaterleven in de Oosterschelde is volgens NPO zeer gevarieerd. Zo zijn er bruinvissen gespot en geldt het water als belangrijke kraamkamer voor de ruwe haai en de gevlekte gladde haai.