De Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen komt op donderdag 7 september tussen 11.00 en 14.00 uur naar de Grote Markt in Bergen op Zoom. 

De ombudsman maakt een tour door Nederland en bezoekt daarbij alle provincies. In Noord-Brabant bezoekt hij onder andere Den Bosch, Veghel en Breda, maar dus ook Bergen op Zoom. Tijdens de tour langs alle provincies wil de Nationale ombudsman met zoveel mogelijk mensen in gesprek.

Reinier van Zutphen: "Wij zijn benieuwd hoe mensen de dienstverlening van hun gemeente, de Belastingdienst, het CJIB, UWV of een andere overheidsinstantie ervaren. Waar lopen zij tegenaan, is er misschien iets misgegaan? Bijvoorbeeld op het gebied van toeslagen, uitkering of schuldhulpverlening." 

"Wij horen graag wat er in Brabant speelt. En mogelijk kunnen we al meteen helpen. Daarom roep ik mensen op vooral bij ons langs te komen."

Laaggeletterdheid

Tijdens zijn bezoek aan Noord-Brabant heeft de Nationale ombudsman speciale aandacht voor laaggeletterdheid. Van Zutphen: "De overheid gaat bij ontwikkeling van beleid te vaak uit van zelfredzaamheid van mensen. Dat geldt niet voor iedereen. Denk bijvoorbeeld aan de twee miljoen laaggeletterden die niet altijd mee kunnen met de digitalisering van de overheid."