Thierry de Heer gaat de kar trekken voor D66 Zuidwesthoek bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. 

De 26-jarige De Heer is nu nog burgerlid en maakt volgend jaar de stap naar lijsttrekker. Hij volgt hiermee huidig voorman Koen Suijkerbuijk op.

Thierry de Heer staat naar eigen zeggen te trappelen om de vervolgstap te zetten naar het raadslidmaatschap. "De afgelopen jaren hebben we intensief samengewerkt om een jonge en enthousiaste fractie neer te zetten. Met mijn ervaring van de afgelopen jaren heb ik er het volste vertrouwen in om D66 Zuidwesthoek door de komende verkiezingen heen te leiden."

Afscheid

De Heer heeft de ambitie om door te groeien in de politiek. "Tweede Kamerlid voor D66 zou ik uiteindelijk heel mooi vinden. Maar voorlopig ga ik mezelf eerst verder richten op het raadswerk in Woensdrecht. Daar kan ik nog genoeg leren." Met De Heer als nieuwe lijsttrekker neemt de fractie D66 Zuidwesthoek afscheid van fractievoorzitter Koen Suijkerbuijk. Suijkerbuijk kijkt terug op een mooie periode. Hij heeft besloten zich de komende tijd meer te willen richten op zijn eigen bedrijf. De politiek blijft hij echter omarmen, zo ziet hij uit naar een bestuursfunctie binnen D66.