De wijzigingen in het parkeerbeleid voor gehandicapten in Bergen op Zoom valt bij velen niet in goede aarde. Sinds 1 juli zijn de kosten van de verplichte keuring voor eigen rekening en mogen mensen met een gehandicaptenparkeerkaart alleen nog maar op de algemene gehandicaptenparkeerplaatsen gratis staan.

Zijn er geen speciale parkeerplaatsen beschikbaar in het betaald parkeergebied, dan moet men betalen. 

Dit bedrag komt dan bovenop de kosten voor een verplichte keuring, die tussen de honderd en tweehonderd euro zijn. Daarna kan iemand een gehandicaptenkaart krijgen, die zestig euro kost.

Weinig controle

Parkeerbeheer laat weten dat het Zonneplein in Bergen op Zoom buiten hun gebied valt, waardoor zij hier niet controleren op foutparkeerders. De gemeente laat weten dat foutparkeren wel wordt gezien als een overtreding. "Er kan gebeld worden met Handhaving van de gemeente, zodat iemand ter plaatse kan gaan kijken. Buiten kantoortijden zal de politie hiervoor gebeld moeten worden."

Vragen

Evert Weys van de Gemeente Belangen Werknemers Partij (GBWP) heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders, omdat ook zijn partij veel klachten heeft gehoord. De nieuwe regels zijn volgens Weys bijzonder onpraktisch. "Nu moeten de mensen soms lang in de rij gaan staan bij een parkeerautomaat, die bovendien ook nog eens niet ingericht zijn voor gebruik van mensen met een rolstoel, omdat de bediening te hoog is." Weys wil dat de maatregelen, desnoods tijdelijk, worden teruggedraaid.