In het gemeentehuis van Tholen is donderdag het startschot gegeven voor een buurtbemiddelingsproject, waarbij vrijwilligers helpen om problemen tussen buren op te lossen.

Voorheen kwamen meldingen binnen bij de gemeente, Stadlander en de politie, maar vanaf nu wordt WijZijn Tholen hiervoor verantwoordelijk.

De gemeente Tholen is daarmee de 250ste gemeente in Nederland die start met zo’n project. Hoewel het startschot nu is gelost, wordt vanaf oktober daadwerkelijk begonnen met de buurtbemiddeling.

Coördinator van de buurtbemiddeling op Tholen is Pascal Vos. "We hebben in de gemeente Tholen nu twee vrijwilligers gevonden die zich in willen zetten voor de buurtbemiddeling, maar we hopen in september/oktober een team te hebben van ongeveer tien vrijwilligers. Buurtbemiddeling kan immers niet zonder vrijwilligers", legt ze uit.

Succes

Wethouder Jan Harmsen is eveneens blij met de komst van de buurtbemiddeling en naar eigen zeggen heeft de gemeente bewust lang gewacht. "We wilden de 250ste gemeente zijn die zich hierbij aansloot." Volgens de wethouder is het lastig om te zeggen dat hij hoopt dat het een succes wordt.

"We willen eigenlijk dat buurtbemiddeling helemaal niet nodig is en dat de mensen zelf bekijken of ze er samen uit kunnen komen. Ik hoop dat jullie dus heel weinig successen hebben, maar dat je wel succes hebt als het echt nodig is."