Daklozen in stadspark Bergen op Zoom alternatieve locatie aangeboden

De gemeente Bergen op Zoom heeft de groep daklozen die hun kamp hebben opgeslagen in stadspark Kijk in de Pot in Bergen op Zoom een alternatieve locatie geboden om hun tenten neer te zetten.

"Sinds woensdag zijn we op de hoogte van het tentenkampje en donderdag zijn we met handhaving en de politie gaan kijken", vertelt gemeentewoordvoerster Nausikaä van den Merkenhof. 

In totaal gaat het om een groep van gemiddeld tien daklozen in zeven tenten. Vrijdag is besloten dat de situatie niet wordt toegestaan en is er meteen een alternatief voorgesteld.

"We hebben de groep medegedeeld dat ze welkom zijn op een stukje grond van de gemeente aan de Ruytershoveweg. Daar mogen ze tijdelijk verblijven." Er wordt nog gesproken over sanitaire voorzieningen. 

Hoe lang de daklozen op de nieuwe locatie mogen blijven is nog niet duidelijk, wel is duidelijk dat ze tot dinsdag de tijd hebben om te verhuizen. "Als er dinsdag nog mensen verblijven in het stadspark, dan wordt er handhavend opgetreden", aldus een Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA).

Lees meer over:
Tip de redactie