Student wil 60 miljard euro ophalen voor spoorlijnen op Tholen

De 18-jarige Tim Sekac uit Amsterdam is een online petitie gestart om oude spoorlijnen terug te krijgen op de Zeeuwse eilanden die op dit moment spoorloos zijn.

De student stelt voor om een bedrag van circa zestig miljard euro apart te zetten voor de terugkeer van de oude historische spoor- en tramlijnen, zodat inwoners van de gemeente Tholen niet meer zijn aangewezen op de bus of auto.

Tim Sekac studeert aan de opleiding tot logistiek medewerker. Daar leert hij vooral hoe men Nederland duurzamer kan maken, door onder andere meer de trein in plaats van de auto te gebruiken. "Naast die opleiding heb ik ook een zeer grote passie voor treinen", aldus de student.

Dat blijkt wel uit de verschillende petities die hij al eerder heeft opgesteld. Zo stelde hij ook al online petities op voor een spoorverbinding van Emmen naar Stadskanaal, Groningen, maar ook voor een rechtstreekse treinverbinding tussen Gouda en ’s Hertogenbosch. De ene petitie haalde 2.800 ondertekeningen op en de ander 230.

Van A naar B

"Vroeger waren er diverse tram- en spoorlijnen op de Zeeuwse eilanden die hen met Rotterdam en Roosendaal verbonden, en in Zeeuws-Vlaanderen met Belgische steden zoals Antwerpen, Gent en Brugge", stelt Sekac.

"Die spoorlijnen zijn inmiddels allemaal opgeheven, en nu kan je op de eilanden alleen maar de bus of auto pakken. Het zou toch veel fijner zijn als ze allemaal de vroegere tram- en spoorlijnen terugkrijgen, zodat we weer veel sneller, schoner, makkelijker en comfortabeler van A naar B kunnen reizen." 

Als het aan Tim Sekac ligt wordt station Roosendaal het begin en eindspoor van de nieuwe spoorlijnen richting Zeeland. De petitie is online terug te vinden op de website onder de naam Bouw meer en nieuwe spoorlijnen in Zeeland.

Lees meer over:
Tip de redactie