Deuren gemeentehuis Tholen gaan extra avond open

De deuren van het gemeentehuis in Tholen gaan sinds afgelopen week één avond in de week vaker open dan normaal. Naast de donderdagavond kunnen inwoners van de gemeente Tholen nu ook op dinsdagavond een afspraak inplannen bij het gemeentehuis. 

De extra avondopenstelling loopt tot aan de start van de zomervakantie.

De gemeente Tholen heeft eind vorig jaar besloten om op afspraak te gaan werken. Via de website of het Klant Contactcentrum kunnen inwoners een afspraak inplannen op een tijdstip wat hen schikt. "Die nieuwe manier van werken geeft de gemeente de kans om beter in te spelen op te verwachten drukke momenten." Inmiddels blijkt deze manier van werken een succes.

"De nieuwe werkwijze heeft effect; zo zijn de wachttijden aan de publieksbalie inmiddels te verwaarlozen. De gemiddelde wachttijd op donderdagavond is bijvoorbeeld teruggelopen van 9 naar 2 minuten. Er is daarnaast een grote toename te zien in het aantal inwoners dat digitaal een afspraak maakt."

Digitaal

Veel producten en diensten kunnen ook digitaal aangevraagd worden, waardoor minder afspraken bij de gemeente nodig zijn. Een verhuizing, het aanvragen van een uittreksel, maar ook een huwelijksaangifte of geboorteaangifte kan men volledig regelen vanuit de luie stoel.

Vanaf volgende maand kunnen ook rijbewijzen, paspoorten en ID-kaarten voor een groot gedeelte thuis aangevraagd worden. "Alleen voor het afgeven van een pasfotofoto en het zetten van een handtekening moet nog een bezoek gebracht worden aan het gemeentehuis."

Lees meer over:
Tip de redactie