Overlast door ‘uit z’n jasje gegroeide’ Domino’s

Ondernemers en omwonenden van Domino’s aan de Kloosterstraat in Bergen op Zoom ervaren volgens Lijst Linssen veel overlast door het succesvolle pizzabedrijf.

Een af en aanrijden van scooters, vervuiling, herrie op straat, voortdurend gezoem van de afzuiging en zo kan Meino Dam van Lijst Linssen nog wel even doorgaan. Lijst Linssen oppert daarom om het bedrijf te laten verhuizen.

Bewoners en bedrijven uit de Kloosterstraat, Antwerpsestraat, Koepelstraat en Korte Bosstraat dienden klachten in bij Lijst Linssen over de pizzazaak. "In de eerste plaats dient gesteld te worden dat dit bedrijf zeer succesvol is en dat verdient een compliment", stelt raadslid Meino Dam (Lijst Linssen).

"Echter door de groeiende klandizie neemt de overlast van de bezorgscooters voor de omgeving toe en moet men zich afvragen of dit succesvolle bedrijf nog wel op deze locatie hoort." Omwonenden zouden last hebben van de acht bezorgscooters die op het trottoir in de Kloosterstraat staan opgesteld.

Overlast

Voorheen stonden de scooters rond de zaak van Domino’s, maar het trottoir was daar smaller waardoor de vrije doorgang geblokkeerd werd. Ondernemers klagen daarnaast over de geparkeerde scooters en fietsen op het trottoir van de bezorgers zelf, maar ook over de vervuiling en de herrie op straat.

Volgens bewoners laten de klanten van Domino’s Pizza die in de buurt hun pizza opeten regelmatig de verpakking liggen.

"Bij speciale acties voor scholieren om tussen de middag goedkoop pizza te eten is de overlast eveneens groot. Vaak blijft het tot ruim na 23.00 uur rumoerig rond het pand door vertrekkende bezorgers. Ook de afzuiging van het pand van Domino’s Pizza veroorzaakt een voortdurend zoemend geluid waar de omwonenden gek van worden."

Verhelpen

Bewoners namen onder andere al zelf contact op met de vertegenwoordiger van de pizzazaak, maar dat liep op niets uit. "Alleen het jonge personeel is aanspreekbaar maar dat lost verder niets op." Een melding bij de BuitenBeterapp van de gemeente leverde ook niets op en daarom proberen bewoners en ondernemers het nu via de politiek.

Meino Dam wil dan ook weten of het college op de hoogte is van de overlast, of zij het eens is met Lijst Linssen dat de locatie niet meer geschikt is en Dam wil graag dat het college in gesprek gaat met Domino’s om te kijken of een betere locatie bespreekbaar is.

NUwerk

Tip de redactie