Er komt een nieuw onderzoek naar de mogelijkheden om op Belgisch grondgebied extra parkeerplaatsen te realiseren nabij Kasteel Ravenhof en het Moretusbos.

Dat is de uitkomst van een overleg tussen de Woensdrechtse wethouder Martin Groffen en burgemeester Rik Fransen van Stabroek.

Beide partijen zijn daarnaast overeengekomen dat de locatie achter de Europalaan op Nederlands grondgebied niet langer meer in beeld is voor een parkeerplaats.

De gemeente Stabroek zoekt al jaren naar een oplossing voor de parkeerproblemen rond het kasteel en het parkbos. Op piekmomenten zou er behoefte zijn aan maar liefst tweehonderd extra parkeerplaatsen. Pogingen om die op Stabroeks grondgebied te realiseren, strandden door strenge natuurregelgeving.

Gevoelig dossier

Vorig jaar bereikten de gemeenten daarom een akkoord over het perceel tussen de Europalaan en het Sterrenbos, maar dat plan stuitte op fel verzet van omwonenden. "Het was best een gevoelig dossier", geeft wethouder Groffen toe.

Hij is blij dat er nu toch een doorbraak is. "We hebben afgesproken dat de gemeente Stabroek het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) opnieuw gaat opstarten en daarbij onderzoekt wat de mogelijkheden op Belgisch grondgebied zijn. De locatie op Nederlands grondgebied is daarmee van de baan."