Bij zwembad de Meermin aan de Krommeweg in Steenbergen is afgelopen weekend 180.000 liter badwater weggestroomd door vernielingen aan de zonnecollectoreninstallatie.

De schade wordt geschat rond de duizend euro, maar vooral de tegenslag valt het team en de vrijwilligers van het zwembad zwaar.

Zondagmiddag merkten medewerkers van het zwembad een storing aan de installaties en ook het niveau van het water was lager.

"De medewerkers hebben na een zoektocht een vernieling geconstateerd op het terrein van de zonnecollectoren, het hekwerk daar was vernield en er was schade aan het systeem. Het zwembadwater loopt langs de zonnecollectoren om zo direct opgewarmd te worden", laat de gemeente Steenbergen in een verklaring weten.

Herstel

Het team van zwembad de Meermin heeft afgelopen weekend keihard gewerkt om alles weer te herstellen. "Met trots kunnen we melden dat dit gelukt is. Ondanks deze laffe daad is het zwembad vanmiddag gewoon open en verwelkomen we iedereen voor een frisse duik."

Mochten inwoners informatie hebben over de gebeurtenissen rondom het zonnecollectorenveld dan vraagt de gemeente dit te melden. De gemeente vraagt inwoners die iets hebben gezien of waarbij iets is opgevallen, dit te melden bij de politie.