Wielrenners Marcel Kittel, Andre Greipel en Dylan Groenewegen komen allen naar de Ster ZLM Toer die op 15 juni door de Brabantse Wal trekt.

De internationale topsprinters gebruiken de Nederlands-Belgische vijfdaagse om zichzelf nog een laatste keer te testen voor de Tour de France.

De Europese top van het wielrennen strijkt op 15 juni eerst neer in Tholen voor de tweede etappe van de vijfdaagse wielerwedstrijd. De renners krijgen meer dan tachtig kilometer aan Thoolse dijken en Zeeuwse wind voorgeschoteld voordat zij verder koersen richting de Brabantse Wal, waar de finish na 188 kilometer in Hoogerheide zal liggen.

Tijdritspecialist

Naast de drie prominente sprinters verschijnen meer renners van naam aan de start van de Ster ZLM Toer, waaronder Jos van Emden. Hij wist tijdens de laatste etappe van de Giro d’Italia de beste tijd neer te zetten en stond daarom, net als Tom Dumoulin, op het hoogste podium. Vorig jaar wist de tijdritspecialist van LottoNL-Jumbo nog de proloog van de etappekoers te winnen.

Startlijst

De voorlopige startlijst wordt verder aangevuld met wereldkampioen veldrijden Wout van Aert, voormalig Parijs-Roubaix winnaar Niki Terpstra, Laurens ten Dam, Pim Ligthart en Lars van der Haar. Sprintend zal er voor de wereldtoppers concurrentie te verwachten zijn van renners als Coen Vermeltfoort, Moreno Hofland, Danilo Napolitano, Kenny Dehaes en Michael van Staeyen.