Vijftiende editie Truckersrit in Oud-Vossemeer voor jongeren met beperking

De vijftiende editie van de Truckersrit van dagactiviteitencentrum De Schutse in Oud-Vossemeer is in zicht. 

Op zaterdag 3 juni toeren tientallen vrachtwagenchauffeurs in de middag met kinderen en (jong)volwassenen met een beperking door de gemeente Tholen.

Sinds 2002 genieten de deelnemers elke keer weer van de rit en alle aandacht. De vrijwilligers van De Schutse, die de truckersrit organiseren, hopen wederom op veel toejuichend publiek langs de route.

Jubileum

Om het kristallen jubileum te onderstrepen bezint de organisatie zich op enige feestelijke toevoegingen. "Zoals altijd is de frietkar aanwezig met friet, snacks en frisdrank en is het winkeltje De Parlevinker geopend. Ook is er een stand met diverse gelegenheidskaarten."

De truckersrit wordt wederom begeleid door het Motor BegeleidingsTeam Zeeland (MBTZ) uit Ovezande om het evenement zo veilig mogelijk te laten verlopen. Ook geduld, begrip en verdraagzaamheid van de medeweggebruikers draagt bij aan een veilig verloop van de rit. 

Route

De vrachtwagens staan geparkeerd in de Gankelweg en op de Vogelsangsedijk zodat de wegen toegankelijk blijven voor verkeer. Aan het begin van de middag begeven de chauffeurs en de deelnemers zich naar de trucks.

Vanuit de Coentjesweg in Oud-Vossemeer rijden de chauffeurs via de Hofstraat, Kennedystraat, Patrijzenweg, Hiksedijk, Broekseweg en de parallelweg van Krabbenkreekweg richting Sint-Philipsland. Bij de rotonde gaat de route compleet rond en verder via de Krabbenkreekweg terug richting de Broekseweg naar Sint-Annaland.

De route voert over de Oude Zeedijk. Veilingweg, Stoofweg, Zoetwaterweg, Annavosdijk, Oudelandsedijk en dan via de Stoofdijk de kern Stavenisse in. De trucks gaan door de Voorstraat en de Poststraat waarna ze naar Sint-Maartensdijk rijden.

Daar gaan ze naar de Nijverheidsweg om hun weg te vervolgen via de Schakelweg en Westkerkseweg richting Scherpenisse. Daar worden de Westzeedijk en Stoofdijk aangedaan op weg naar Poortvliet. De rit gaat verder door de Stoofstraat, Zuidplantsoen, Lageweg en Paasdijkweg om via de Postweg door te rijden naar Tholen.

Daar passeren de vrachtauto’s twee rotondes om uit te komen op de Ten Ankerweg om vervolgens via de Grindweg koers te zetten naar Oud-Vossemeer waar ze via de Molenstraat, Cornelis Frankenstraat terugkeren bij het dagactiviteitencentrum aan de Coentjesweg.

Lees meer over:
Tip de redactie