Het Duitse Sankt Pauli heeft het eerste internationale voetbaltoernooi in Halsteren, dat donderdag plaatsvond in sportpark de Beek, gewonnen. 

Zweden, Finland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk waren vertegenwoordigd bij het internationale toernooi, naast enkele Nederlandse teams.

Uiteindelijk was Sankt Pauli in de finale na penalty’s te sterk voor het Zweedse IF Brommapojkarna. In vier poules van zes teams streden zij voor de beker.

Naast de twintig jeugdteams van profclubs deden er vier amateurteams mee aan het toernooi in Halsteren.

Heroes

Gastheren Halsteren en VVC '68 waren ook van de partij met elk één elftal. "Het toernooi is niet zomaar voor iedereen", vertelt Leon van den Ouden namens de organisatie. "Er is een kwalificatietoernooi aan vooraf gegaan voor een plek."

Het toernooi in Halsteren stond in het teken van Heroes for Heroes. "Er staan collectebusjes en ook wat tentjes staan een deel van de omzet af. Uiteindelijk is dat natuurlijk het belangrijkste doel van het toernooi." Het opgehaalde bedrag communiceert de organisatie op een later tijdstip.

Of er volgend jaar nogmaals een internationaal toernooi in Halsteren is, kon de organisatie nog niet zeggen. "We gaan het toernooi evalueren en kijken dan of Halsteren en VVC '68 weer hun terrein willen afstaan voor dit toernooi."