Zienswijzen en handtekeningen tegen komst Kruittoren

De gemeente Tholen heeft negen zienswijzen en 334 handtekeningen ontvangen tegen de komst van de Kruittorenflat. Dat laat het comité KruittorenLAAG weten.

Volgens het comité dat zich verzet tegen de komst van de Kruittorenflat heeft iedere zienswijze een ander accent, maar is er één duidelijke rode draad. "Géén torenflat van deze omvang op de beeldbepalende plek bij de haven en entree van de stad."

Diverse groepen, stichtingen en particulieren hebben een zienswijze ingediend op het bestemmingsplan Kruittoren dat van 31 maart 2017 tot en met 11 mei 2017 ter inzage lag. Gemeentewoordvoerster Janet Gunter- Elenbaas laat weten dat er negen zienswijzen zijn ingediend.

"Enkele zienswijzen zijn door personen ingediend en andere door groepen waar diezelfde personen deel van uitmaken, waardoor er overlap zit tussen de zienswijzen." Volgens het comité is dat logisch, omdat de belangen van de indieners kunnen verschillen, maar de uitkomst blijft volgens KruittorenLAAG hetzelfde.

"Géén torenflat van deze omvang op de beeldbepalende plek bij de haven en entree van de stad." Het gaat het comité puur om de hoogte van de Kruittorenflat. "De rest van het plan (appartementen van 2 lagen boven de dijk) wordt positief ontvangen door de meeste omwonenden."

NUwerk

Tip de redactie