Gert Jan Lindhout, directeur van Lindhout Schilder- en Vastgoedonderhoud uit Bergen op Zoom, heeft stimuleringsprijs De Groene Pluim gewonnen. 

Zijn gedrevenheid en persoonlijke betrokkenheid om het bedrijventerrein Lage Meren/Meilust (LMM) energieneutraal gestalte te geven oogstten veel lof.

Wethouder Yvonne Kammeijer benadrukte dat de gemeente Bergen op Zoom dergelijke initiatieven buitengewoon op prijs stelt. 

De Groen Pluim is een stimuleringsprijs die vanuit regionale ondernemersverenigingen wordt uitgereikt in Nederland. Om voor deze prijs in aanmerking te komen, dient een bedrijf actief bij te dragen aan doelstellingen op het gebied van energiebesparing, afvalreductie en hergebruik van materialen. Het was de derde maal dat deze prijs uitgereikt werd. 

Lindhout BV

Lindhout Schilder- en Vastgoedonderhoud is gevestigd aan de Ravelstraat 155 te Bergen op Zoom maar heeft ook tal van nevenvestigingen. Door duurzame en resultaatgerichte onderhoudsconcepten wordt gezorgd voor het lange termijn onderhoud van panden en objecten.

Lindhout is voorloper in het stimuleren van een milieuvriendelijke aanpak van alle werkzaamheden. Zo wordt er gewerkt met water gedragen verven, kwasten die niet meer bruikbaar zijn worden gescheiden afgevoerd en zijn schuurmachines voorzien van afzuigfilters.

Werd Gert Jan Lindhout tijden de toespraken veelvuldig geprezen om zijn inzet, treffender kon het niet verwoord door een van de sprekers: "Het innovatieve zit in het DNA van het familiebedrijf Lindhout."