Nederlandse topwielrenners doen mee aan Ster ZLM Toer

Al tien wielerploegen hebben hun deelname aan de Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk bevestigd. Onder hen zijn ook de twee Nederlandse ploegen LottoNL-Jumbo en Roompot-Nederlandse loterij.

Voorzitter Anton Ganzeboom is erg blij met de deelname van de twee Nederlandse ploegen.

"Natuurlijk lijkt het voor mensen een vanzelfsprekendheid dat de twee beste Nederlandse ploegen starten in een koers op eigen bodem. Zo is het echter niet, want met veel internationale koersen op de kalender, is er voor ons ook flink wat concurrentie", verklaart hij.

LottoNL-Jumbo is tot nog toe het enige World Tour team dat meedoet aan de Ster ZLM Toer, maar Ganzeboom laat weten nog met enkele andere World Tour ploegen in gesprek te zijn. Daarnaast verschijnen ook de Belgische pro continentale teams Wanty-Groupe Gobert, Sport Vlaanderen-Baloise, Veranda’s Willems-Crelan en WB Veranclassic-Aqua Protect aan de start.

Finale

De Ster ZLM Koers is een vijfdaagse etappewedstrijd met ritten in Nederland en België. De tweede etappe op donderdag 15 juni start in Tholen en heeft een finale met drie lokale ronden in de gemeente Woensdrecht.

De finish ligt aan de Huijbergseweg in Hoogerheide.

Lees meer over:
Tip de redactie