Steenbergse haven wordt gevierd met festival

De nieuwe haven in Steenbergen wordt dit weekend gevierd met evenementen en een driedaags festival. 

Niet alleen kan men terecht bij de twee evenementen op het Waterhoefke (Steenbergen Live! en Bassrulers), maar daarnaast kan men genieten van verschillende activiteiten en muzikale optredens op en rondom de haven van Steenbergen tijdens het driedaagse festival. 

De burgemeester en de wethouders zijn het er unaniem over eens. De komst van de nieuwe haven zorgt ervoor dat het voor toeristen nog aantrekkelijker wordt om een bezoek aan de vestingstad Steenbergen te brengen.

"Voor dagjesmensen is het heerlijk relaxen aan de haven. En voor de boottoeristen is de haven makkelijk te bereiken doordat het aquaduct dat Steenbergen verbindt met het Volkerak zeilschepen de mogelijkheid biedt om vanuit open water in de haven te kunnen komen. Daarmee is de nieuwe haven aantrekkelijk voor boottoerisme maar ook voor dagjesmensen." 

Vorige week nam de commissaris van de Koning, Wim van de Donk al een kijkje in de vernieuwde haven en hij noemde het een unieke plek.

Programma

Die mening wordt gedeeld door veel inwoners van de gemeente en gedurende het driedaagse festival kan iedereen even genieten van de pracht van de haven. Het festival staat dan ook in het teken van zang, dans en wateractiviteiten voor jong en oud.

Vrijdagmiddag trappen de kinderen al af met een muzikaal optreden. Vrijdagavond vindt de officiële opening plaats met een spectaculaire act in het water en verschillende toespraken, gevolgd door een concert. De zaterdag vormt de klapper qua optredens op een ponton in de haven met speciale aandacht voor AquaMusica, het Steenbergs Prinsengrachtconcert.

"Tijdens dit concert zijn er verschillende solisten te horen, waaronder Amira Willighagen die ooit Idols heeft gewonnen", aldus de gemeente. En voor wie er nog niet genoeg van heeft, is er ook op zondag van alles te doen rondom de haven. Zo worden er musicalfragmenten uitgevoerd en kun je bijvoorbeeld een tochtje maken met de fluisterboot.

Lees meer over:
Tip de redactie