College heeft doorsteek in Tholen bewust verwijderd

De tijdelijke doorsteek van het Zwink naar de Abraham Beeckmanlaan is bewust verwijderd bij het woonrijp maken van de woonstraten die eraan grenzen.

Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten op vragen van Rob Duijm.

Hij wilde namens de Thoolse CDA-fractie weten of het college bekend was met het plotseling weghalen van de ontsluiting. "Want nu zijn de bewoners van Zwink, Dilt en Spin aangewezen op de ontsluiting via de Burg. van Boeijenstraat die vaak versperd is wegens bouwwerkzaamheden."

De onrust onder omwonenden in het geval van calamiteiten is onnodig, legt het college uit. "Mocht het toch zo zijn dat de Burg. Van Boeijenstraat langdurig versperd moet worden, dan zal het fietspad tussen het Zwink en de Abr. Beeckmanlaan tijdelijk voor autoverkeer opengesteld worden." 

De doorsteek tussen de Abraham Beeckmanlaan en het Zwink is in december 2013 gerealiseerd in verband met de bereikbaarheid voor hulpdiensten.

Doorsteek

"Tevens kon deze gebruikt worden door bewoners indien de Burg. Van Boeijenstraat langdurig versperd was in verband met bouwwerkzaamheden. In de praktijk bleek echter dat de doorsteek veelvuldig gebruikt werd door bewoners én bouwverkeer, ook als dit niet nodig was. Dit leidde in verband met vermenging van fietsers (leerlingen) en bouwverkeer tot verkeersonveilige situaties op de routes naar de scholen."

Het fietspad is in de zomer van 2016 zo aangelegd dat het ook als route voor hulpdiensten kan dienen, waarmee de noodzaak van de doorsteek is vervallen. Tot nu toe is dat nog niet nodig geweest.

Lees meer over:
Tip de redactie