Ondernemers Raadhuisstraat-Zuid vrezen verpaupering

Ondernemers in het zuidelijk deel van de Raadhuisstraat maken zich zorgen over de gevolgen van het Centrumplan Hoogerheide. Zij vrezen dat de aantrekkelijkheid van hun gebied en de rest van de Raadhuisstraat onder druk komt te staan door de komst van detailhandel achter de winkelstraat.

In een brief aan de gemeenteraad roepen zij de gemeente op om snel een doorsteek te realiseren tussen de Scheldeweg en de RaadhuisPassage en een nieuwe publiekstrekker naar de locatie van de vertrekkende Aldi te halen.

Het is met name de verplaatsing van de Aldi die de ondernemers in het zuidelijk deel van de Raadhuisstraat – het deel tussen de Wouwbaan en Putseweg – zorgen baart.

"Dat is een regelrechte aderlating voor het gebied", schrijven negen ondernemers in een brief aan de gemeenteraad. Ook de komst van de Albert Heijn naar het centrum en de verhuizing van twee winkels naar de nieuwbouwlocatie doen de Raadhuisstraat als winkelstraat volgens de ondernemers geen goed.

"De verplaatsing van detailhandel en de enorme parkeerfaciliteiten die daar gerealiseerd worden, zullen hun effect hebben op bestaande winkels in Hoogerheide." De winkeliers vrezen voor verpaupering in hun deel van de straat en vragen zich af welke visie de gemeente voor het gebied tussen de Wouwbaan en Putseweg heeft.

Verpaupering

René Adriaansen, raadslid voor ABZ, deelt de zorgen van de ondernemers. "Het is jammer dat er enkele panden, waaronder enkele woningen, in het zuidelijk deel verpaupering laten zien. Dan is het zorgelijk dat deze brief is geschreven door ondernemers en is het essentieel dat er een trekker naar het gebied komt", vindt hij.

Ook ondernemers doen die oproep. Zij schrijven dat een grote landelijke publiekstrekker interesse heeft om zich te vestigen in het zuidelijk deel van het winkelgebied en vragen de gemeente aan de komst mee te werken.

Doorsteek

Een andere wens van de ondernemers is om een doorsteek te realiseren tussen de Raadhuisstraat en de Scheldeweg, ter hoogte van het winkelcomplex RaadhuisPassage. Ook de gemeenteraad drong daar bij wethouder Hans de Waal op aan. "Dan kan ook de afvalvoorziening voor de bewoners van het complex geregeld worden", stelt Ad Pijnen (CDA).

De Waal laat weten dat de gemeente die wens ook heeft. "We willen een permanente doorsteek realiseren, vergelijkbaar met de situatie die nu in het noordelijk deel wordt gecreëerd. We hebben helaas nog geen akkoord met de ontwikkelaars voor een ontsluitingsweg. De gesprekken lopen, maar erg vlot gaat het allemaal nog niet."

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie