Politie zet extra agent in tegen drugsoverlast Woensdrecht

De politie heeft extra capaciteit vrijgemaakt om de drugsoverlast in de gemeente Woensdrecht aan te pakken. 

Vooral in Putte regende het de afgelopen maanden klachten over dealers die zich ophielden in de omgeving van de eendenvijver en het park.

De komst van een extra wijkagent én de samenwerking tussen gemeente, politie, buurtpreventie en de zorgcoöperatie moeten ervoor zorgen dat inwoners zich weer veilig voelen in hun eigen dorp. 

Die samenwerking is volgens Ron van der Wel, de extra wijkagent die een half jaar geleden is aangetrokken om onder meer de drugsoverlast in de gemeente te bestrijden, hard nodig. "Alles draait bij dit soort zaken om de drie p's: pand, plaats en persoon. Als je die drie dingen kunt invullen, weet je vaak al wat er aan de hand is."

Hoogerheide

Als voorbeeld noemt hij een situatie achter het Ouwe Raedthuysplein in Hoogerheide, waar een dealer uit Bergen op Zoom actief was. "We wisten wie de dealer was. We hebben toen ons flexteam erop gezet en na drie dagen surveilleren hadden ze beet. Het kost wat capaciteit, maar de mensen die er wonen hebben wel hun rust terug."

Zo'n resultaat is alleen mogelijk als de politie informatie van inwoners binnenkrijgt. Burgemeester Steven Adriaansen hamert er daarom op dat mensen overlastsituaties blijven melden. "Want als je niets meldt, dan 'bestaat' het probleem niet. Dat kan via een telefoontje naar de wijkagent, maar ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem", roept hij op.

Veiligheid

Om inwoners van Putte te betrekken bij de samenwerking heeft de gemeente vorige week een nieuwsbrief verspreid. Daarin wordt meer uitleg gegeven over de acties die de gemeente en politie al hebben genomen om de drugsoverlast tegen te gaan en wat inwoners zelf nog kunnen doen.

Belangrijkste is volgens Van der Wel dat inwoners zich weer veilig voelen in hun eigen dorp. "Met name in Putte merkten we dat inwoners, maar ook leden van het buurtpreventieteam, bepaalde plaatsen in het dorp gingen mijden, omdat ze zich daar niet veilig voelden."

"De problemen met sofdrugs zie je door het hele land, het is een hele economie geworden. Dat los je niet zomaar op, maar we kunnen het wel beheersbaar maken. En dat is waar wij met zijn allen voor staan."

Lees meer over:
Tip de redactie