Crime Culinair daagt bezoekers ProefMei uit

Een bewegend bordenspektakel en een bevroren dinertafereel waar je naar blijft kijken. 

Met die twee kunstuitingen pakt het kunstenaarscollectief SynapsZ uit onder de naam ProefWei, het kunstzinnige broertje van het culinaire festival ProefMei dat dit jaar zijn tiende editie beleeft.

Onder de naam Crime Culinair dagen zij bezoekers uit om al hun zintuigen te gebruiken om het mysterieuze raadsel van hun kunst op te lossen. 

Nevelen

Wat er tijdens ProefWei op 19, 20 en 21 mei precies te zien is in de Blokstallen 3 en op het Wilhelminaveld, blijft nog tot de start in nevelen gehuld. Wel beloven voorzitter Jan Slokkers en kunstenares Els van Egeraat dat bezoekers omvergeblazen zullen worden door twee bijzondere taferelen. "Het is kunst waar je naar blijft kijken", garandeert Slokkers.

Samenwerking

Voor SynapsZ is dit de eerste keer dat het een bijdrage levert aan ProefMei. "ProefMei is een geweldig culinair festival voor Bergen op Zoom. Dat verdient ook een kunstzinnig podium. Daarom organiseren we in nauwe samenwerking met ProefMei deze ProefWei."

Bezoekers aan ProefMei worden vanaf het Markiezenhof via de Moeregrebstraat richting de Blokstallen en het Wilhelminaveld geleid.

Bezoek aan ProefWei is gratis.

Tip de redactie