Wethouder noemt LAB-20 in Bergen op Zoom aanwinst

Aan de Drebbelstraat 20 op het bedrijventerrein Lage Meren Meilust in Bergen op Zoom is donderdagmiddag LAB-20 officieel geopend.

In het pand van ROC West-Brabant komen verschillende organisaties samen in een Werkcentrum dat tot voor kort nog in het stadskantoor te vinden was, daarnaast moet het LAB ook een innovatiecentrum worden én er is een Grensinfovoorziening geopend.

Het LAB-20 is volgens wethouder Yvonne Kammeijer een aanwist voor de gehele Brabantse Wal. Voorafgaand aan de officiële opening werd voor de vierde keer een DialOOOgtafel gehouden in het pand, waarbij vertegenwoordigers vanuit ondernemers, onderwijs en overheid samen kwamen om verbindingen te maken met elkaar.

Dat is volgens Kammeijer goed gelukt.

Verbinding

"In de twee uur tijd is een indrukwekkende lijst ontstaan van organisaties die elkaar kunnen helpen", vertelt de wethouder. Zo werd het idee van een bijenhotel om bijensterfte tegen te gaan, meteen omarmt door instanties als de GGD en Techniektalent.

"Vier heel verschillende partijen kwamen al snel bij elkaar, waardoor het bijenhotel veel meer kans van slagen heeft." Ook werden er veel stageplaatsen geregeld voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en leerlingen van onder andere de Steenspil.

Maar ook organisaties zoals Rotary Steenbergen en Streekorganisatie Brabantse Wal vonden elkaar. "Eind dit jaar wordt weer een DialOOOGtafel gehouden."

Opening

Volgens Kammeijer is LAB-20 een dynamische plek waar vraag en aanbod bij elkaar komen. "We hebben een gezamenlijk doel om zoveel mogelijk mensen aan een baan te helpen. In het werkcentrum zitten veel organisaties samen die elkaar niet moeten beconcurreren, maar juist samen moeten werken." 

Het pand aan de Drebbelstraat is volgens Kammeijer de verbindende schakel waar genoeg ruimte is om partners bij elkaar te brengen en het pand is tevens goed bereikbaar. Verder heeft ook een aantal uitzendbureaus onderdak gevonden in het pand en het Grens Informatie Punt (GIP) heeft een plek gekregen aan de Drebbelstraat.

"Het GIP is bedoeld voor mensen uit de regio die voor werk ook wat verder willen kijken dan de grens met België. Werken over de grens betekent namelijk ook dat je rekening moet houden met andere regels. Hoe staat het met de opbouw van je pensioen en hoe zit het met betalen van belasting? Dat soort vragen kunnen gesteld worden bij het Grens Informatie Punt."

Lees meer over:
Tip de redactie