Commissaris van de Koning fietste voor werkbezoek door Steenbergen

Commissaris van de Koning, Wim van de Donk, bracht woensdag een werkbezoek aan de gemeente Steenbergen.

Op een vouwfiets trok hij samen met burgemeester Ruud van den Belt en de wethouders door het centrum van de stad om een bezoek te brengen aan de jachthaven, het Bakhuys en het Reginahof.

Vóór de fietstocht kregen de fractievoorzitters van de diverse partijen de gelegenheid om in gesprek te treden met de commissaris.

De eerste stop werd gemaakt bij de jachthaven van Steenbergen die op vrijdag 19 mei officieel wordt geopend. "De commissaris kan helaas niet bij de opening aanwezig zijn, maar op deze manier heeft hij de haven toch alvast gezien", verklaart burgemeester Ruud van den Belt. "Steenbergen is normaal heel kritisch, maar de haven is iets waar iedereen trots op is." 

Havenmeester

Aldaar werd de commissaris opgewacht door havenmeester Dirk-Jan van Weezel, die dat alleen maar kon beamen. "Iemand noemde de haven onlangs on-Steenbergs mooi." 

Tijdens een rondje door de haven vertelde de havenmeester over de unieke directe verbinding met zee en de combinatie van de jachthaven en de stad, waarbij recreanten aanmeren en lekker de stad intrekken. 

Toertocht

Via de Kruisstraat kwam het gezelschap aan op de Markt van Steenbergen, waar een bezoek werd gebracht aan bakkerij Het Bakhuys. "We hebben bewust gekozen voor deze bakker. Mijn vrouw komt hier al regelmatig en de appelflappen liggen regelmatig thuis op me te wachten", vertelt burgemeester Van den Belt.

Commissaris Van de Donk ziet de koppeling tussen de haven en de bakker al helemaal voor zich. "Je zou met een karretje met verse broden door de haven kunnen rijden. Zo kan je elkaar alleen maar versterken." 

In de bakkerij krijgt de commissaris alles te horen over de ontwikkelingen van de bakkerij en de prijzen die de zaak al heeft gewonnen én er wordt een versgebakken worstenbroodje gegeten. Aangesterkt vertrekt de groep alweer met de zon op kop naar de derde en laatste bestemming van het werkbezoek in Steenbergen: Het Reginahof.

Reginahof

"Dit is voor mij echt een bijzondere plek en daarom ga ik er niet te veel over vertellen", legt Van den Belt bij aankomst uit. "Dit is echt een voorbeeld van een ondernemer die kansen pakt en dat is een voorbeeld voor heel Nederland." Het Reginahof werd in september 2016 officieel geopend door Tweede Kamerpolitica Mona Keijzer.

Initiatiefnemer en investeerders René en Silvia Heijnen en Pierre Gorissen kochten de oude Maria Reginaschool van de gemeente en staken veel geld en tijd in de verbouwing. Het complex bestaat uit twee keer twaalf kamers en er is een gezamenlijke woonkamer aanwezig. Veertien woningen zijn inmiddels bewoond.

"De bewoners zijn baas in eigen woning. In principe kan hier alles. Ze mogen in huis roken, ze mogen huisdieren houden en ze bepalen zelf om hoe laat ze ontbijten."

Lees meer over:
Tip de redactie