Comité Halsterseweg Pro Fietsstraat presenteert plannen voor Halsterseweg

Lucas Jansen en Frans Wakkee hebben namens het Comité Halsterseweg Pro Fietsstraat een plan gepresenteerd aan wethouder Patrick van der Velden voor de herinrichting van de Halsterseweg in Bergen op Zoom. 

Hierbij zijn auto’s te gast in de straat, krijgen voetgangers en fietsers meer de ruimte en komt er meer groen in de straat.

"De gemeente vroeg aan de participerende burger om mee te denken en suggesties te doen voor de herinrichting van de Halsterseweg na vervanging van de riolering. Dat was niet aan dovemansoren gericht", aldus het Comité.

Het Comité Halsterseweg Pro Fietsstraat wil een goede gesprekspartner zijn voor de gemeentelijke projectgroep. "We denken mee, zullen reageren op nadere plannen van de gemeente en willen graag dat de woonfunctie vorm krijgt in harmonie met de andere functies." 

De heren voegden dan ook meteen de daad bij het woord en nodigden zichzelf uit om de komende tijd vaker aan te schuiven bij belangrijke procesmatige besprekingen om mee te kunnen denken over de plannen.

Mogelijkheden

Wethouder Patrick van der Velden reageerde enthousiast en nam de uitnodiging aan. "Toen ik wethouder werd, wilde ik zorgen voor ene kruisbestuiving waarbij burgers meer betrokken raken bij de gemeente. We willen geen kant-en-klaarplan presenteren, maar samen met burgers iets nieuws en moois creëren." 

Het comité heeft al een aantal mogelijkheden uitgewerkt en zelf al contact gezocht met Fietsersbond Bergen op Zoom, Vereniging Binnenstad en ‘t Rijks.

Om het animo onder de mensen te peilen ontvingen 170 huishoudens aan de Halsterseweg een formulier met de vraag of zij voor een fietsstraat zijn. 104 mensen lieten weten voor te zijn en slechts drie huishoudens waren tegen. De formulieren van de voor-stemmers werden woensdag symbolisch overhandigt aan wethouder Patrick van der Velden.

Lees meer over:
Tip de redactie