VVD pleit voor veilige oversteek bij landgoed Mattemburgh

Nu landgoed Mattemburgh bij Hoogerheide een impuls krijgt met een nieuwe orangerie en extra parkeerplaatsen is het volgens de Woensdrechtse VVD tijd om ook de omgeving aan te pakken.

"Meer activiteiten en meer verkeer vragen om betere voorzieningen", stelt de fractie in haar maandelijkse nieuwsbrief. De partij doet daarom enkele voorstellen voor een andere inrichting van de Antwerpsetraatweg. 

De liberalen pleiten onder meer voor veilige in- en uitvoegstroken van en naar het landgoed. Daarvoor moet de Antwerpsestraatweg volgens hen verbreed worden, zodat er tegelijkertijd in het midden van de weg een vluchtheuvel aangelegd kan worden voor een veilige oversteek voor voetgangers en fietsers.

Ook ziet de VVD het fietspad aan de zijde van Mattemburgh het liefst verdwijnen. "Zo kunnen er geen ongelukken gebeuren bij het in- en uitrijden van en naar Mattemburgh." Het fietspad aan de snelwegzijde kan dan opgewaardeerd worden naar een dubbelzijdig en verlicht fietspad, naar het voorbeeld van de Moerkantsebaan tussen Huijbergen en Bergen op Zoom.

Opwaardering

Ook de Antwerpsestraatweg zelf verdient volgens de partij een opwaardering. Voorgesteld wordt om een nieuwe asfaltlaag aan te brengen over de 'zeker al meer dan zestig jaar oude, antieke en zeer oncomfortabele betonplaten'.

Met de nieuwe asfaltlaag kan ook de drempel ter hoogte van de faunapassage verdwijnen. "Het wegdek wordt meteen vlak aangelegd op die plaats. Of de pijp gaat helemaal weg. Er is geen bewijs dat er diertjes doorheen gaan", stelt de VVD.

Met het weghalen van de drempel kan ook de snelheid weer omhoog naar tachtig kilometer per uur tot aan de gemeentegrens met Bergen op Zoom.

Budget

De VVD zegt de komende tijd aandacht te willen vragen voor de aanpassingen, zodat er in de begrotingen van 2018 en 2019 budget vrijgemaakt kan worden. De partij roept het college op om met een voorstel te komen voor een voorbereidingskrediet zodat de planvorming kan beginnen.

Een gemeentewoordvoerster laat weten dat de gemeente zelf nog geen plannen voor een aanpassing van de Antwerpsestraatweg heeft. "We wachten de plannen van de VVD af."

Tip de redactie