Het wordt voor organisatoren van evenementen toch mogelijk om zowel de Scheldeweg als Raadhuisstraat in Hoogerheide te gebruiken. 

Het college heeft daarvoor de regels versoepeld.

Voorwaarden

Vorig jaar besloot het gemeentebestuur nog de afsluiting van beide wegen in Hoogerheide niet meer toe te staan, omdat na het verdwijnen van het viaduct onder de Scheldeweg er steeds meer klachten kwamen van omwonenden.

In overleg met de hulpdiensten en busmaatschappij Arriva ziet de gemeente nu toch kansen om beide wegen in te zetten tijdens evenementen.

Voorwaarde is wel dat de hulpdiensten te allen tijde het gebied in en uit kunnen rijden, de bus ofwel via de Scheldeweg ofwel via de Duinstraat kan blijven rijden en dat woningen voor bewoners bereikbaar blijven.

Run Bike Run

Daarnaast is afgesproken dat evenementen, waarbij zowel de Scheldeweg als Raadhuisstraat afgesloten worden, enkel op een zondag mogen plaatsvinden, met uitzondering van de vastgestelde koopzondagen.

Voor evenementen als de Run Bike Run van aanstaande zondag en de Ronde van Hoogerheide is dat goed nieuws. Zij kunnen sporters dus zowel de klim op de Scheldeweg als de gezelligheid van de Raadhuisstraat laten beleven.