Commissaris van de Koning, Wim van de Donk, brengt op woensdag 10 mei samen met twee medewerkers een werkbezoek aan de gemeente Steenbergen.

De dag begint met een gesloten gesprek met de fractievoorzitters van de verschillende partijen, waarna de commissaris op de fiets stapt voor een tochtje rond Steenbergen. 

Rond 10.00 uur stapt de commissaris samen met het college van burgemeester en wethouders op de fiets voor een bezoek aan de vernieuwde jachthaven van Steenbergen.

Havenmeester Dirk-Jan van Weezel geeft daar een korte presentatie over de vernieuwingen die in de haven zijn gerealiseerd.

Fietstocht

Vervolgens fiets het gezelschap over de Kaaistraat richting Markt voor een korte stop bij Bakkerij Bakhuys. "De ondernemers Bastien en Irene van Rosendaal, openden op 17 november 2010 de deuren van deze bakkerij en wonnen intussen meerdere ING Retail Jaarprijzen", legt de gemeente uit.

Daarna fietst men naar het Reginahof, een woonvoorziening van ouderen. Initiatiefnemers en tevens investeerders René en Silvia Heijnen en Pierre Gorissen  geven de commissaris een korte presentatie over de totstandkoming van deze woonvoorziening en de filosofie er achter.

De dag wordt afgesloten met een besloten werklunch op het gemeentehuis.