Drie rijwielhandelaren, de gemeente en politie willen een einde maken aan de fietsendiefstallen in Hoogerheide. 
 

Van de 31 fietsendiefstallen die vorig jaar in Hoogerheide plaatsvonden, werden er zeventien tweewielers gestolen in de Raadhuisstraat en bij de drie bushaltes op de Scheldeweg.

Rijwielhandelaren Michael en Anita Hayman van FietsPlus Tinus van Overveld, Roeland van den Brand van Van den Brand Tweewielers, Fardo Verswijver van Rijwielservice Hoogerheide, wijkagent Chris van der Veen en Lesley Heshof van de gemeente Woensdrecht trekken daarom samen op om een einde te maken aan de fietsendiefstallen.

Hun advies: gebruik een extra slot en maak je fiets vast aan één van de 'nietjes'. 

Aparte sleutel

Om de fietsendiefstal een halt toe te roepen, hebben de rijwielhandelaren, gemeente en politie de handen ineengeslagen.

Zij roepen fietsers op om altijd gebruik te maken van een extra slot. “Belangrijk is om een los slot met een aparte sleutel te gebruiken, dat je niet aan het slot van je fiets moet bevestigen. Dan schakel je dieven met een loper al uit”, adviseert Michael Hayman.

Van den Brand en Verswijver bevestigen dat advies. De drie handelaren bieden fietsers de komende periode daarom twintig procent korting op de aanschaf van een extra slot.

Nietjes

Daarnaast kijkt ook de gemeente naar betere voorzieningen voor fietsers. "Bij de oude Hema staan nu nog een aantal nietjes, terwijl daar niet veel fietsen meer staan. We kijken of die nietjes op andere plaatsen bijgezet kunnen worden", aldus Heshof.

De politie zet daarnaast lokfietsen in, maar die hebben volgens Van der Veen nog niet tot aanhoudingen geleid. Hij roept daarom ook de steun van het publiek in. "Als men verdachte zaken ziet, waarschuw dan direct de politie. We moeten het immers ook hebben van signalen en meldingen."

De wijkagent is blij met de steun die de gemeente en de rijwielhandelaren bieden. "Een mooi voorbeeld van samenwerking om Hoogerheide een stukje veiliger te maken."