De gemeente Bergen op Zoom wil nieuwe bedrijven een steuntje in de rug geven als zij ervoor kiezen hun bedrijfspand te voorzien van zonnepanelen. 

Het college wil daarvoor financiële arrangementen aanbieden.

Dat melden burgemeester en wethouders in een brief aan Joost Pals van de VVD. Die stelde afgelopen zomer vragen over het plaatsen van zonnepanelen op gemeentelijke panden. Volgens het college is daar al veel werk van gemaakt op gemeentelijke panden.

Zo liggen er panelen bij Molen De Twee Vrienden in Borgvliet en basisschool De Driemaster. Daarnaast komen er zonnepanelen bij de nieuwbouw voor het Facilitair Bedrijf/ROC/ZuidWest, zwembad De Schelp, Ontmoetingscentrum De Wittenhorst en de gemeentewerf.

Geen zonneweides

Het eerdere voorstel om braakliggende terreinen in te richten als zonneweides blijkt niet haalbaar, omdat de beschikbare terreinen te klein zijn en omdat de percelen voor lange tijd beschikbaar moeten zijn om de investering rendabel te maken.

De gemeente richt zich daarom op haar eigen vastgoed en het stimuleren van zonne-energie bij woningeigenaren en bedrijven, onder meer met de nieuwe arrangementen.