Het industrieterrein Klaverveld in Oud-Vossemeer vormt op vrijdagavond 29 en zaterdag 29 april het decor voor de Thoolse dagen. De organisatie verwacht ongeveer vijftienhonderd bezoekers. 

Gedurende het weekend worden de zogenaamde Thoolse dagen gehouden, waarbij verschillende tractoren de uitdaging aangaan om de Big Benz-sleepwagen over de lijn te trekken. 

Wie denkt dat de Thoolse Dagen alleen bestaan uit het zogenaamde tractorpulling, heeft dat mis. Voor de jeugd is er een springkussen. Eten en drinken is er en verder staan er diverse sponsoren die hun product promoten.

Toch gaat het uiteindelijk natuurlijk wel om die kleibaan waar alle deelnemers eerste willen worden. Nieuw dit jaar is dat ook op vrijdagavond al verschillende wedstrijden gereden worden. De NTTO komt namelijk met verschillende klassen naar Oud-Vossemeer om de Big Benz-sleepwagen over de streep te trekken.

Klassen

Het gaat dan onder andere om de klassen: Sport 4,5 ton Beloften, Supersport 3,6 ton Beloften, Light Modifieds II, Light Superstocks.

De 2.500 kilogram Light Modifieds II zijn op alcohol rijdende, zelfbouwtractoren die de nodige pk's en geluid produceren uit heel verschillende motoren. Van een Daf motor uit een vrachtwagen tot een Continental motor uit een legertank. Daarnaast heb je dus de Sport en Supersportklasse.

ITPV

"Deze hebben een opgevoerde dieselmotor, die de nodige pk`s leveren, maar toch nog het originele uiterlijk hebben." De Light Superstock zijn standaard uitziende tractoren, maar rijden op methanol.

Net als voorgaande jaren is ook dit jaar de ITPV aanwezig, met de opgevoerde motoren tot wel 3.500 pk. Er zijn de standaard klassen, van 2,5 ton tot 12 ton, waar de onderlinge strijd heftig kan zijn.

Spektakel

Op zaterdag gaat het spektakel om 11.00 uur al van start met de standaard klassen. "We hebben twee banen waar de Stille Kracht en de Big Benz sleepwagen het de deelnemers zo moeilijk mogelijk gaan maken om de 100 meter af te leggen", vertelt Fase.

Al met al is er voor jong en oud genoeg te beleven. De organisatie verwacht zo’n vijftienhonderd bezoekers uit Zeeland, Brabant, Zuid-Holland en zelfs België. "We hopen zaterdag’s om ongeveer 19.00 uur klaar te zijn, maar voor gezelligheid staat geen tijd."