Camiel van der Meeren en Meino Dam hebben namens Lijst Linssen vragen gesteld aan het college over het geweldsincident op de voetbalvelden van BVV’63.

Lijst Linssen spreekt van stelselmatig wangedrag van een aantal leden van de voetbalvereniging en voor de politieke partij is de maat vol. Het college zou per direct de gebruikersovereenkomst moeten opzeggen.

Het ging mis op Tweede Paasdag bij de wedstrijd BVV’63 3 tegen Hoeven 3 op het sportveld aan de Olympialaan in Bergen op Zoom. Een 25-jarige speler van BVV’63 werd maandagmiddag aangehouden nadat hij een speler van Hoeven 3 een vuistslag in het gezicht zou hebben gegeven, omdat hij het niet eens was met diens manier van spelen.

Door die eerste klap ontstond een vechtpartij waar ook toeschouwers zich mee bemoeiden. "Er zijn over en weer klappen gevallen", meldde de politie. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van mishandeling, net als twee andere spelers van Hoeven 3. "BVV’63 heeft hierdoor helaas voor de zoveelste keer het imago van Bergen op Zoom en het gehele Bergse voetbal aangetast", stellen Meino Dam en Camiel van der Meeren.

Laatste kans

In 2014 kwam de Bergse VoetbalVereniging ‘63 ook in het nieuws, nadat de keeper de scheidsrechter aan wilde vallen. Destijds werd de keeper door de club al geroyeerd, maar toch moest de club beterschap beloven.

"Die beterschap is niet vrijblijvend. BVV’63 moet werken aan een sterke verbetering van het sportklimaat binnen de club en moet ook meer verbinding zoeken met de andere voetbalverenigingen in Bergen op Zoom", stelden burgemeester Frank Petter en wethouder Arjan van der Weegen.

Beide bestuurders spraken van een laatste kans. Als de situatie niet zou verbeteren dan zou uitsluiting dreigen uit de competitie voor alle elftallen en opzegging van de verhuur van de sportvelden.

Overeenkomst

In de vragen van Lijst Linssen wordt teruggegrepen naar die uitspraken. "Lijst Linssen is van mening dat de tijd van praten voorbij is en alleen daadkrachtige maatregelen het wangedrag kunnen stoppen. Lijst Linssen wil van het college weten of BVV’63 zijn laatste kans verbruikt heeft?" 

De heren vinden dat BVV’63 zich structureel misdraagt als huurder van gemeentelijke gronden en eigendommen. Lijst Linssen vindt dat de gebruiksovereenkomst met BVV’63 door de gemeente Bergen op Zoom per direct opgezegd dient te worden.