Sint-Annaland vormde afgelopen zaterdag het speelterrein voor de Zeeuwse brandweerwedstrijden.

Tien brandweerploegen streden in een scenario tegen elkaar waarbij brand bleek te zijn in een drugslab in een bedrijfspand aan de Spastraat. Winnaar van de dag was het team uit Oost-Souburg. Arnemuiden werd tweede en Zierikzee-2 werd derde.

De brandweerploegen hadden geen idee van het scenario dat zich af zou spelen in Sint-Annaland. Het scenario begon met de politie die een melding kreeg van een aanrijding bij een uitrit van een bedrijfspand.

Eén van de bestuurders wilde niet dat de politie het terrein zou betreden, maar de politie zag rookontwikkeling in het pand. Dat gaf het startsein voor de brandweerploegen.

Zoektocht

Omdat voor de brandweer niet duidelijk was of er nog mensen in het pand waren, werd er gezocht naar personen en naar de brand.

"Tijdens het verkennen werd een van de 'criminelen' gevonden op een trap naar de eerste verdieping. Deze persoon had samen met zijn collega brand gesticht en gooide uit frustratie coke naar de brandweerploeg", meldt persbureau Ginopress.

Al snel werd het tweede slachtoffer boven gevonden en gered. De brandweer bluste daarna de brand. Nadat alle tien ploegen gespeeld hadden, werden rond 19.30 uur door burgemeester Ger van de Velde – de Wilde de winnaars bekend gemaakt en de prijzen uitgereikt. De eerste drie korpsen zijn door naar de volgende ronde.