Tijdens de eerste editie van het Zuiderwaterlinie Festival gingen bezoekers in verschillende plaatsen op avontuur langs dit oude verdedigingswerk. Op meerdere plekken vonden activiteiten plaats.
 

In Bergen op Zoom concentreerde het evenement zich op het gebied rondom Fort de Roovere. Hier nodigde de Borgerij alle bezoekers uit om mee te helpen het vestigingswerk te verdedigen tegen de Spanjaarden.

Na een korte uitleg van de commandant, kwamen de Spaanse ruiters te paard aanstormen. Gelukkig hadden de nieuwe rekruten van het fort goed geluisterd naar de instructie van de commandant. Door hun goed georganiseerde carré formatie werd de aanval van de Spanjaarden afgeslagen en kon iedereen met een gerust hart een drankje nemen bij het tentenkamp van de Borgerij. Dit was tevens het eindpunt van de route.

Over het weer hadden de organisatie en de bezoekers tijdens de eerste editie van dit evenement niks te klagen. Het idee is volgens Tom van Eekelen van de organisatie dat het evenement jaarlijks terugkomt.