Tijdens de programmapresentatie heeft de organisatie van JazzBoZ bekendgemaakt dat het festival vanaf 2018 wellicht in Het Markiezenhof gaat plaatsvinden. Hoewel voorzitter Peter Mennes van de Stichting Bergse Jazz Evenementen aangeeft dat het absoluut nog geen gelopen race is, wordt er wel serieus naar de optie gekeken. 

Voor 2017 heeft de organisatie een aantal aansprekende artiesten weten vast te leggen. Zo komt Sabrina Starke naar Bergen op Zoom om de jazzdienst in de Sint Gertrudiskerk te verzorgen. Later op de zondag zal ze ook een optreden geven in Den Enghel voor het kinderconcert.

Waar eerder radio-dj Giel Beelen al een optreden kwam verzorgen tijdens het evenement, heeft de organisatie dit jaar Gerard Ekdom weten te strikken om op vrijdagavond de tent op de Grote Markt op zijn kop te zetten.

"Deze dj weet al jaren op het North Sea Jazz Festival de lekkerste soul, funk en jazzplaten te draaien. Wij zijn er van overtuigd dat dit een absolute knaller gaat worden op JazzBoZ en we verwachten dan ook niet anders dan dat het dak er vanaf gaat", aldus Tobias Vermeulen namens de programmacommissie van het evenement. Dit zijn slechts een paar headliners van een zeer uitgebreid en gevarieerd programma.

Talent

Een andere pijler van JazzBoZ is het bieden van een podium aan talentvolle bandjes. De voorgaande jaren werd er al de talentstage georganiseerd. Hierbij kunnen bandjes een demo insturen waaruit de jury een selectie maakt van vijf bands die tijdens JazzBoZ meestrijden om de 'BoZ jazz competition'.

De winnaar maakt kans op een cheque ter waarde van 1.250 euro, maar belangrijker is natuurlijk de aandacht en de prestige. Peter Mennes geeft aan dat er in de toekomst binnen de Jazz Talent Award meer samengewerkt gaat worden met de festivals in Breda en Den Bosch.