De politie heeft woensdag samen met verschillende instanties een controle gehouden bij bungalowpark Sunclass in Nieuw-Vossemeer.

In totaal werden er 25 overtredingen geconstateerd. Zo werd een veroordeelde aangehouden die nog een gevangenisstraf van 26 dagen had open staan, maar daar bleef het niet bij. De overtredingen varieerden van openstaande boetes tot een vermoeden van diefstal van een scooter.

Er werden drie voertuigen in beslag genomen, er zijn openstaande schulden bij de Belastingdienst geind en er waren vermoedens van uitbuiting. "Ook is een kleine hoeveelheid amfetamine gevonden op de parkeerplaats", aldus de gemeente.

Drie keer werd geconstateerd dat mensen in de bungalows verbleven op een manier die in strijd is met het bestemmingsplan. "Zo mag er maar één huishouden per woning zijn en mag een persoon niet langer dan vier maanden achtereen in een woning verblijven", stelt de gemeente.

Bestemmingsplan

Met de controles willen de instanties voorkomen dat het park een plek wordt voor uitbuiting, sociale problemen en criminaliteit. De laatste controle vond plaats in februari 2017 en ook toen werd gecontroleerd of het bestemmingsplan goed nageleefd wordt. Destijds werden geen overtredingen geconstateerd.