Burgemeester Ruud van den Belt heeft een gemeentehuis- en een straatverbod opgelegd aan een burger die een ambtenaar heeft geïntimideerd.

Maandagavond werd een ambtenaar 'op onacceptabele wijze' thuis lastig gevallen. Volgens de gemeente Steenbergen heeft de betreffende man langere tijd uitermate intimiderend op de voordeur van de woning gebonsd onder het luid uitroepen van verwensingen.

Het voorval heeft volgens de gemeente veel indruk gemaakt op de betreffende ambtenaar en zijn gezin. De man heeft een gemeentehuisverbod gekregen van vier maanden en er geldt een straatverbod in de omgeving van de woning van de betreffende ambtenaar.

Veiligheid

"Deze inbreuk op de privacy en de veilige leefomgeving van medewerkers van de gemeente Steenbergen tolereer ik absoluut niet. Iedereen die voor onze gemeente en onze gemeenschap werkt moet kunnen vertrouwen dat hij of zij dit te allen tijde in een veilige omgeving kan doen", stelt burgemeester Ruud van den Belt.

"Het mag niet gebeuren dat het gezin wordt geraakt. Ik doe er alles aan om de veiligheid rondom woon- en werkomgeving van medewerkers van de gemeente te waarborgen. "