René Verhaert is uitgeroepen tot Huijbergenaar van het jaar 2017 door Anton Hectors, lid van het Dorpsplatform Huijbergen (DPH). 

Met deze verkiezing wil het DPH ieder jaar een inwoner van Huijbergen huldigen die zich inzet voor de Huijbergse gemeenschap.

De bekendmaking vond plaats tijdens de gezamenlijke openbare vergadering van het DPH en de Dorpscorporatie Huijbergen (DCH) in Vaeders Hoefke.

Het juryrapport rept over "een persoon die je overal tegenkomt overdag en ’s avonds. Het is onmogelijk alles op te noemen."

Smoesje

Verhaert was met een smoesje naar Vaders Hoefke gelokt. "Mij is gevraagd iets te komen vertellen over het regelen van verkeer, maar ik vind het wél een leuke verrassing." De trotse Huijbergenaar 2017 treedt regelmatig op als verkeersregelaar bij diverse evenementen.

Hij is lid van de buurtpreventie, steekt een hand toe bij de organisatie van de rommelmarkt, regelt het nodige voor het Sinterklaasfeest en de Herderstocht en hij onderhoudt al sinds jaar en dag samen met een groep vrienden het kerkhof.

Uit het juryrapport dat Anton Hectors voorleest: "Als iedereen maar tien procent zou doen van wat deze René Verhaert doet voor Huijbergen en de bewoners, nou dan zat het goed met de participatiemaatschappij."

Wisseltrofee

Uit handen van de vorige winnaar, Frank Gillesse, kreeg Verhaert de wisseltrofee uitgereikt. Deze beeldt uit de thema's samenwerken en verbinden. "Dit is de derde keer dat we deze verkiezing houden", aldus Hectors.

Denise Mulders-Hölscher was in 2015 de eerste winnaar. Zij kreeg het beeldje toen voor haar enorme inzet bij het maken van de musical ter gelegenheid van het 750-jarig bestaan van Huijbergen.