Een 36-jarige man uit Stavenisse is in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Oud Vossemeersedijk in Tholen tegen een boom gereden en raakte daarbij gewond. De man had ruim vijf keer meer gedronken dan toegestaan. 

Na een melding van een voorbijgangers troffen dienders rond 2.00 uur een zwaar beschadigde personenauto aan. Sporen wezen uit dat de bestuurder van de auto eerst tegen verkeersborden was aangereden en daarna tegen een boom tot stilstand was gekomen in een scherpe bocht op de dijk. 

De bestuurder zelf had verwondingen opgelopen als gevolg van het eenzijdige ongeval. Voor de man uit Stavenisse is een ambulance opgeroepen die hem naar het ziekenhuis heeft vervoerd.

Blaastest

Zijn auto, die aan de voorzijde helemaal vernield was, is weggesleept door een takelbedrijf. Voordat de man naar het ziekenhuis is gebracht heeft hij nog een blaastest gedaan op straat.

Hieruit bleek dat hij veel te veel had gedronken. Hij blies 1170 ug/l waar de maximum toegestane hoeveelheid te nuttigen alcohol net onder de 220 ug/l ligt. In het ziekenhuis is een bloedproef van de man afgenomen.

Schade

Dit bloedmonster wordt onderzocht om te kijken hoeveel de man daadwerkelijk had gedronken. Hij zal, wanneer hij voldoende hersteld is, worden uitgenodigd door de politie om een verklaring af te komen leggen.

De gemeente is in kennis gesteld van de schade aan haar straatmeubilair.