Een groep van ruim veertig Bergse scholieren van het Mollerlyceum heeft de aanslag in Londen van zeer dichtbij meegemaakt.

De leerlingen van Havo 4 en VWO 5 bevonden zich op de Westminsterbrug toen de dader van de aanslag al zigzaggend mensen aanreed.

Een aantal leerlingen bevond zich op nog geen vijftig meter van de aanslag. Volgens een vader van een van de scholieren is de groep erg geschrokken van de gebeurtenissen. Ze waren elkaar in de chaos wel even kwijt geraakt. "Maar de eerste berichten zijn goed."

De leerlingen hebben aangegeven graag zo snel mogelijk terug naar huis te willen naar hun familie. De school is nu aan het kijken wanneer dat mogelijk is.

Berlijn

Voor de school is het al de tweede keer dat haar leerlingen tijdens een internationale schoolreis worden geconfronteerd met een terroristische aanslag. De school organiseerde vorig jaar een reis naar Berlijn, toen daar een terrorist met een vrachtwagen de kerstmarkt opreed. Enkele leerlingen die nu in Londen zijn, waren destijds ook in Berlijn.