WVS-medewerkers blijven het hele jaar door bij de gemeente

Wethouder Cors Zijlmans van de gemeente Steenbergen en Jos Koopman (Directeur WVS) hebben woensdag zogenaamde groepsdetacheringsovereenkomsten ondertekend.

Dit houdt in dat een groep van 35 medewerkers het hele jaar door beschikbaar is voor de gemeente Steenbergen om alle voorkomende werkzaamheden in de openbare ruimte op zich te nemen.

De gemeente beschikt over zeven wijkteams die bestaan uit medewerkers van de gemeente, WVS en klanten van de sociale dienst. "In het verleden huurden we de WVS in en dan brachten ze een offerte uit, met de wijkteams werkt dat heel anders", aldus de wethouder. Een voordeel is dat iedere kern zijn eigen wijkteam(s) heeft, waardoor de herkenbaarheid veel groter wordt.

"Mensen kunnen de wijkteams gewoon aanspreken over kleine werkzaamheden in de wijk. Dat kunnen ze meteen oppakken", stelt Koopman. Om de wijkteams te introduceren worden er speciale kennismakingsdagen gehouden. Op 13 mei wordt dit in Nieuw-Vossemeer, Kruisland en Dinteloord-west gedaan en op 17 juni zijn Steenbergen-centrum, Welberg en De Heen aan de beurt.

Tip de redactie